媒體整合創作設計(二)

Media Integrated Design (II)

本課程為本系主軸課程,以影像、聲音、傳統動畫等創作方式發展同一主題並由個人提出創作計劃,從草圖到計劃完成做一完整策略與執行,以期將主題創作之經驗交流,並達成不同程度之間互相刺激、成長之效能。為人文和科學間的拉距和協調,也是感性與理性的交會。

Students should go through the whole process of developing projects from proposal to production.Students are also asked to make video,audio and traditional animation in the same topic. During the process of creation and critiques, students are urged to set up discourses with each other and professors, so as to improve themselves in such communications. Intensive training for stimulating creative ideas and alternative thinking is provided.This class teaches that good design uses the knowledge of both humanity and science.

教學目標

藉由發想與實作,以及學期末的現場展演,讓同學理解新媒體創作用於現場即時演出時需注意的要點,例如影音創作與演出者之協調、互動與整體呈現。

課程資訊
  • 序號042400/043300
  • 學期
  • 學分3
  • 星期一、四
  • 節次6,7,8
  • 教室L501/A507

相關課程 -

004200

文化創意產業研究

文化是人類自發性生活方式的統稱,亦是社會集體信念與美學價值思維的表徵(繪畫、音樂、文學、古蹟、建築、時尚等)。...
039400

互動程式設計(二)

本課程教授互動設計所需要的程式。互動設計是學生運用裝置以及多媒體內容,結合科技設計出有趣的人機互動體驗。本課程...
047200/048800

專業英語聽講

本課程精選系列美國、法國、英國、西班牙、丹麥、香港、日本等地傑出影片,藉由觀賞,英語發音影片,無中文字幕,訓練...
041800

數位空間構成設計(一)

授課重心在藉由場所、城市、電影、數位遊戲等多重空間體驗的分析訓練和邏輯探討,來引導學生在數位空間創作上的概念發...